Cinema City Novi Sad - Ceo grad je bioskop

Datum: 19.08.2013.

CINEMA CITY Novi Sad - ceo grad je bioskop!


 Cinema city otvorene projekcije filmova, bioskop Novi SadInternacionalni filmski festival Cinema City održaće se od 26. avgusta do 1. septembra 2013. uNovom Sadu. Tokom sedam dana Novi Sad će postati grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i akademskim programima.

Programski koncept festivala predviđa filmski, muzički i CinemaYouth program koji se odvijaju na 10 gradskih lokacija.

Filmski program predstaviće selekcije domaće i strane produkcije. Više od 130 filmova biće prikazano 8 indoor i 2 outdoor lokacije.

Muzički program festivala Cinema City obuhvata atraktivne žurke otvaranja i zatvaranja, kao i brojne koncerte, VIP partije i prijeme za goste festivala.

CineYouth, akademski program festivala, sastoji se od preko 30 panela sa unapred odabranim učesnicima iz više od 10 zemalja. Filmski umetnici, teoretičari, kritičari, predstavnici filmskih institucija, tokom akademskog programa otvaraju veoma značajne teme za filmsku umetnost i filmsku industriju.

Tokom osam dana festivala, Cinema City posetilo je 80 000 gledalaca, a vedro nebo, toplo vreme i kvalitetan program doprineli su izuzetnoj posećenosti u open-air bioskopima, jednoj od najjačih tačaka Cinema City festivala. 

Cinema City ima više od 500 akreditovanih gostiju, među kojima su filmski autori, reditelji, glumci, predstavnici svetskih festivala i filmskih institucija, novinari, umetnici. Pored prestižnih imena iz sveta filma, festival u okviru selekcije “Up to 10 000 bucks” ugosti više od 300 mladih autora, koji predstavljaju budućnost domaće i svetske kinematografije.


Please enter name ! Please enter email address ! Please enter valid email address ! Please enter message !

Video

 • Kontakt informacije


  City Hostel

  Radnička 21
  Srbija, Novi Sad

  Kontakt telefon: +381 (21) 64 47 208

  E-mail: : nscityhostel@gmail.com