Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu, Novi Sad

Datum: 05.09.2013.

NOVI SAD DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA U PLANINSKOM SKEJTBORDUNovi Sad, svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu boardercross

Nakon pet uspešnih godina Klub planinskog skejtboarda iz Novog Sada ove nedelje dočekuje 120 vozača iz 20 zemalja širom sveta i organizuje prvo u istoriji Svetsko prvenstvo u planinskom skejtbordu u disciplini Boardercross (trka). Prvenstvo se održava na Mountainboard stazi na Selištu iznad sela Bukovac, kod porušenog vojnog objekta – petak 6. i subota 7. septembra od 12h (Put za Bukovac vodi od Petrovaradina).

Gosti iz insotranstva već polako pristižu kako bi uvežbali stazu i bili u potpunosti spremni za veliku trku. U četvrtak u 11 časova počinje prvo zvanično otvaranje staze i zagrevanje, vozači će isprobati stazu, a u petak ih očekuje pakleni dan, svaki od njih će voziti četiri trke protiv četiri nasumično odabranih protivnika. Samo 32 vozača koji budu sakupili najveći broj bodova plasiraće se za subotnje veliko finale koje počinje u 13 h!

Nakon završenog Boardercross finala vozači imaju sat vremena pauze. Posle odmora počinje prava poslastica za publiku, na skakaonici od 2 metra visine vozači će izvoditi atraktive skokove i trikove u disciplini freestyle. Top 15 najboljih freestyle vozača pokazaće svoje umeće, ali samo najbolji će ostati zapamćen kao najbolji svetski freestyler!

Proglašenje pobednika, dodela medalja za najboljeg vozača u ženskoj kategoriji i u juniorima, a nakon toga vozači idu na zasluženi odmor i uživanje u srpskim specijalitetima.

Pozivamo Vas da uveličate ovaj veliki sportskii događaj Vašim prisustvom i pomognete našim vozačima da se popnu na pobedničko postolje!

 


Please enter name ! Please enter email address ! Please enter valid email address ! Please enter message !

Video

 • Kontakt informacije


  City Hostel

  Radnička 21
  Srbija, Novi Sad

  Kontakt telefon: +381 (21) 64 47 208

  E-mail: : nscityhostel@gmail.com