Pocinje Festival ulicnih sviraca

Datum: 05.09.2013.

DANAS POČINJE FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA!

 

Počinje festival uličnih svirača u Novom Sadu

Tradicionalna manifestacija kulture, Festival uličnih svirača, koja se u Novom Sadu ove godine održava 13. put, biće otvorena danas, 5. septembra, uličnom povorkom i nastupom internacionalnog umetnika Lea Basija na Trgu slobode. Festival će trajati tri dana, do subote 7. septembra, a na njemu će nastupiti oko 200 izvođača iz čitavog sveta, od Sjedinjenih Američkih Država do Australije. Njihovi programi će se odvijati na uobičajenim lokacijama, na Trgu slobode i Pozorišnom trgu, u Katoličkoj porti, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici i na Bulevaru Mihajla Pupina.

Najveća zvezda Festivala, Leo Basi, otvoriće Festival u četvrtak u 20 časova, tako što će predvoditi uličnu povorku građana, Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom Modene, do Trga slobode, gde će se predstaviti auditorijumu kraćim karakterističnim nastupom. Na istom mestu će sutradan, 6. septembra u 21 čas, izvesti svoju svetski popularnu satiričnu predstavu modernog cirkusa “Utopija”.

Novosađane na Festivalu uličnih svirača očekuje i veče tradicionalne američke muzike, “Americana Night” u subotu, 7. septembra, od 20 časova u Katoličkoj porti.

U duhu ideje Festivala da u programe uključi i što veći broj građana, na Trgu slobode će u subotu od 18 časova biti održan veliki plesni spektakl Get Lucky Flash Mob. U Flash Mobu će učestvovati preko 200 igrača iz brojnih eminentnih novosadskih plesnih klubova. Svi oni će zajedno, uz pomoć posetilaca koji budu želeli da im se pridruže, odigrati zajedničku koreografiju i tako promovisati igru kao jedan od najlepših vidova umetnosti i zabave.


Please enter name ! Please enter email address ! Please enter valid email address ! Please enter message !

Video

 • Kontakt informacije


  City Hostel

  Radnička 21
  Srbija, Novi Sad

  Kontakt telefon: +381 (21) 64 47 208

  E-mail: : nscityhostel@gmail.com