Dance Fest Novi Sad

Datum: 20.11.2013.

Peti po redu Internacionalni plesni festival Dance Fest Novi Sad održaće se u petak, subotu i nedelju, 22. – 24. novembra 2013. godine u maloj dvorani novosadskog SPENS-a.

 Dance Fest Novi Sad, festival plesa

 

Prvo odigravanje Dance Fest-a vezuje se za 2009. godinu, kada je učestvovalo 450 takmičara iz Srbije, Republike Srpske, BiH i Makedonije. Već tada, ova manifestacija ritma i plesa privukla je značajan broj gledalaca. Iako je to bila prva godina organizovanja Dance Fest festivala broj gledalaca je premašio 1000.

Godinu dana kasnije, festival je prerastao u internacionalnu plesnu manifestaciju i okupio 1000 učesnika i preko 1500 posetilaca iz velikog broja evropskih zemalja. Danas, peti po redu Dance Fest odlazi stepenicu više i širi granice učesnika i kategorija i van zemalja Evrope. Prema projekcijama organizatora ovogodišnjeg Dance Fest-a očekuje se izniman broj plesača iz 19 zemalja Evrope i Afrike pa se tako očekuje između 2500 – 3500 učesnika i preko 4000 posetilaca.

Dance Fest Novi Sad je festival koji slavi kvalitet i raznolikost plesnih stilova kroz live nastupe i radionice. On predstavlja fuziju mladih plesača, budućih i već poznatih umetnika, kao i priznatih svetskih plesača i koreografa. Uzrast učesnika se kreće od 3-30 godina a zastupljen je veliki broj street i art plesova kao što su: klasičan, moderan i jazz balet, akro plesovi, etno/nacionalni plesovi, mjuzikl, MTV produkcija, Hip hop, Break dance, Electro dance i mnogi drugi.

Fantastični predavači i svetske sudije, zabava i plesno takmičenje koje oduzima dah, proslava Gala večeri i neverovatne nagrade, glavni su razlozi zbog kojih svake godine ugostimo velik broj takmičara i posetilaca čiji se broj povećava iz godine u godinu.

Ulaznice za Festival, mogu se kupiti u petak, subotu i nedelju, 22.- 24. novembra na blagajni SPENS-a po ceni od 300 dinara po danu.


Please enter name ! Please enter email address ! Please enter valid email address ! Please enter message !

Video

 • Kontakt informacije


  City Hostel

  Radnička 21
  Srbija, Novi Sad

  Kontakt telefon: +381 (21) 64 47 208

  E-mail: : nscityhostel@gmail.com